Savoir les règles de priorités en surf et bodyboard

Regulile de prioritate în surf/bodyboarding

Surful și bodyboardingul sunt cunoscute ca fiind sporturi libere; totuși, există câteva reguli de prioritate care trebuie aplicate atunci când vă aflați în apă.
Obiectivele sunt următoarele: să evităm accidentele și să respectăm valurile fiecărui surfer.
Bineînțeles, regula cea mai importantă face referire la buna purtare și la politețe.

 

Regula nr. 1: zonele de scăldat

Regulile de prioritate în surf

Nu este deloc recomandată și este interzisă practicarea surfului tip bodyboarding, a surfului simplu sau a surful tip SUP (surf în picioare, cu vâsle) în zonele rezervate pentru scăldat. Aceste zone, adesea supravegheate de salvamarii Societății Naționale a Salvamarilor (SNSM), sunt marcate cu stegulețe colorate. Evitând aceste zone, evitați riscurile de ciocnire și accidentele.

 

Regula nr. 2: prioritatea la val

règles de priorités 2

Surferul care are placa de surf  verde și este situat cel mai aproape de locul în care valul se sparge, numit "vârful" valului, are prioritate față de surferul care are placa roșie. Această prioritate va fi păstrată pe întreaga durată a valului; ceilalți surferi, ca și surferul cu placa roșie, nu trebuie să se îndrepte spre valul respectiv.

 

Regula nr. 3: semnalizarea faptului că ne îndreptăm către val

règles de priorités 3

Atunci când un val se sparge simultan spre partea stângă și spre partea dreaptă, cei doi surferi au prioritate în egală măsură. Este esențial ca aceștia să comunice unul cu celălalt pentru a semnala intenția de a se îndrepta spre stânga sau spre dreapta. Este ideal să semnalați celorlalți surferi care doresc să facă surf pe același val care este partea valului spre care vă îndreptați. Încă o dată trebuie spus, cuvintele cheie sunt buna purtare și politețea.

 

Regula nr. 4: intersectările

règles de priorités 4

Atunci când doi surferi se întâlnesc pe un val care se sparge către interior, și anume spre stânga și spre dreapta, niciunul dintre cei 2 surferi nu are prioritate. În acest caz, recomandăm celor 2 surferi să părăsească valul cât mai repede posibil, pentru a evita să se ciocnească și, implicit, să se accidenteze.

 

Regula nr. 5: reîntoarcerea la "vârf"

retour au pic

După ce ați terminat surfingul pe val, urcați întotdeauna ocolind valurile, fără a deranja surferii care se află încă în picioare. Atunci când "liniile" valurilor sunt lungi, treceți întotdeauna pe acolo pe unde valul este mai puțin înalt (acolo unde nu există surferi în acțiune), pentru a evita ciocnirile și, implicit, accidentele.

 

Regula nr. 6: cădere în zona de impact

 

mousse

În caz de cădere în "zona de impact" (locul în care valurile se sparg), nu încercați să urcați direct spre "vârf". Așteptați mai întâi ca seriile de valuri să treacă, rămânând în zona cu spumă și ținând fix placa de surf, apoi urcați din nou spre "vârf", ocolind valurile, după cum am indicat anterior.

Recomandare:

În cazul în care vi se întâmplă să nu acordați prioritate unui alt surfer fără a vă da seama, vă recomandăm să părăsiți valul respectiv cât mai repede posibil. Veți regăsi adesea aceste reguli de prioritate pe panourile de acces la plajă sau în școlile de surf.

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vote
RECOMANDĂRI
Faire vos premières manœuvres en surf

Citind acest articol, veți fi cum nu se poate mai pregătit în efectuarea manevrelor de surf, veți ști cum să le executați pentru a promova o etapă în surf şi a deveni astfel SURFERUL verii!

HAUT DE PAGE