Les éco-gestes en randonnée palmée

GESTURI ECOLOGICE ÎN SNORKELING

Snorkelingul este o activitate care permite descoperirea faunei şi florei subacvatice cu ajutorul înotătoarelor, măştii şi tubului de respirat. Chiar dacă această practică pare simplă şi la îndemâna oricui, ea pretinde câteva puncte de vigilenţă pentru conservarea mediului. 
De aceea, am apelat la Atelier Bleu, care este un centru aprobat şi permanent de iniţiative pentru mediu. Centrul intervine asupra educaţiei şi mediului litoral şi marin mediteranean de 25 ani. Membrii săi contribuie la un management durabil al teritoriului şi depun eforturi pentru conservarea mediului marin prin educaţie, sensibilizare, mediere şi formare profesională.

gesturi ecologice în snorkeling

Iată câteva exemple de gesturi care trebuie adoptate în snorkeling pentru a conserva mediul:
-          Nu lăsaţi deşeuri în mare sau pe coaste: stabiliţi în ce să le depozitaţi pentru a le arunca într-un loc adecvat, respectând în acelaşi timp regulile de sortare.
-          Utilizând mai degrabă lapte solar decât ulei nesolubil în apă, vă protejaţi pielea şi mediul în acelaşi timp.
-          Pentru a proteja mediul, nu hrăniţi peştii şi evitaţi orice contact cu fundul mării (lovituri de înotătoare, pietre răsturnate, prelevarea de specii): observaţi, fotografiaţi, dar nu atingeţi:
-          Pentru a vă limita impactul, alegeţi o zonă de acces în mare amenajată. Ancoraţi-vă ambarcaţiunea într-o margine rezervată în acest sens sau alegeţi o zonă plină de nisip.
-          Interesaţi-vă asupra datelor şi zonelor autorizate pentru scufundări şi pescuit submarin. Respectaţi speciile protejate, dimensiunea capturilor minime şi echipamentele autorizate (informaţii găsiţi la Direcţia Afaceri Maritime şi Căpitănie)
-          Numeroase produse de larg consum pot fi periculoase pentru mediu (carburant, ulei etc.). Alegeţi să spălaţi cu apă, reduceţi cantităţile de produse utilizate şi folosiţi întotdeauna ariile de carenaj în momentul întreţinerii ambarcaţiunii dvs.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vote
HAUT DE PAGE