EASYBREATH® - Întrebări frecvente (FAQ)

(6)

1. Ce măsuri de precauţie trebuie luate în timpul folosirii Easybreath® ?

O singură vigilenţă: NISIPUL.
- Ca şi în cazul ochelarilor de soare, trebuie evitat contactul Easybreath® cu nisipul. Nisipul va zgâria lentila măştii.
- În prezenţa nisipului nu forţaţi intrarea tubului cu oxigen. Clătiţi tubul de oxigen şi masca înainte de a le asambla.
- Nisipul poate bloca, de asemenea, flotorul care este în tubul de oxigen. Clătiţi energic tubul de oxigen sau utilizaţi o cheie pe care o treceţi prin orificiile din spatele tubului de oxigen pentru a debloca flotorul şi clătiţi tubul de oxigen pentru a elimina definitiv nisipul.
Pentru a garanta durabil toate promisiunile măştii Easybreath®, spălați-o manual cu detergent de vase, după fiecare săptămână de utilizare și păstrați-o în plasa cu ventilare.

 

2. De ce există 3 mărimi pentru adulţi?

EASYBREATH® este disponibilă în prezent în 2 mărimi pentru ADULŢI care permit acoperirea a 90% din fizionomiile feţelor mondiale de bărbați și femei (europeni, asiatici ...):
- mărimea mică pentru adult, mai degrabă pentru femei și adolescenți: S/M

- mărimea mică pentru adulti  : M/L

- mărimea mare pentru adult, mai degrabă pentru bărbaţi: L/XL

3. Ce mărime a măştii Easybreath® să alegeţi?

Ideal ar fi să probaţi toate cele 3 mărimi în magazinul Decathlon din oraşul dumneavoastră. Odată ce masca stă strâns pe faţă, aceasta va fi mărimea potrivită dacă nu există spațiu între bărbie și fusta de silicon a măștii.
 

Dacă nu puteţi merge la magazin, şi preferaţi să comandaţi  EASYBREATH® de pe internet (www.decathlon.ro), iată cum puteţi determina mărimea pe care o purtaţi, chiar de acasă:
Alegerea mărimii măştii de snorkeling Easybreath 
Cu gura închisă, măsuraţi distanţa între scobitura situată deasupra nasului şi partea inferioară a bărbiei:

Pentru o dimensiune sub 10cm (3,9"), optaţi pentru o mărime XS

În cazul în care distanța este cuprinsă între 10 cm (3,9") și 12 cm (4,8"), vă recomandăm să alegeți mărimea S/M

în cazul în care distanta este cuprinsă între 12 cm (4,8") si 13 ( 5,1"), vă recomandăm să alegeti mărimea M/L

Pentru o dimensiune peste 12cm (4,8"), optaţi pentru mărimea L/XL
La primirea măştii Easybreath, probaţi-o pentru a verifica să nu existe spaţiu între baza măştii şi bărbie. (urmăriţi videoclipul de mai sus)

 

4. Masca Easybreath® achiziţionată nu este etanşă?

Există mai multe explicaţii pentru infiltrările de apă:
- Cea mai frecventă este alegerea greşită a mărimii. Easybreath® are 3 mărimi pentru adulţi. S/M pentru feţele subţiri (80% dintre femei) şi M/L si L/XL pentru feţele mari. Consultaţi secţiunea despre determinarea mărimii
- Atenţie, domnilor, barba poate fi responsabilă pentru importante infiltrări ale apei. Aceasta din urmă împiedică etanşeitatea perfectă între fusta de silicon a măştii şi piele.
- Pentru persoanele cu părul lung, se recomandă evitarea pătrunderii părului între frunte şi mască.

5. Flotorul din tubul de oxigen este blocat, ce este de făcut?

Pentru a profita pe deplin şi durabil de masca Easybreath®, evitaţi aşezarea acesteia în nisip. Dacă flotorul este blocat, cu siguranţă nisipul s-a infiltratat între flotor şi peretele de ghidare.
Utilizaţi o cheie pe care o treceţi peste aerisirile din spatele tubului de oxigen pentru a debloca flotorul şi clătiţi tubul până eliminaţi definitiv nisipul. Regăsiţi această explicaţie în videoclipul din partea de jos a paginii.

6. De ce respiraţia mea este uneori blocată?

Dacă fluxul de aer se blochează, înseamnă că aţi basculat capul prea mult înainte sau că un val a trecut pe deasupra capului. Sistemul dry top stop water al Easybreath® a jucat un rol important, evitând pătrunderea apei la interior. Tubul de oxigen trebuia să fie scufundat în totalitate, deci flotorul a urcat pentru a-l înfunda.
Dacă aţi aplecat prea mult capul înainte, cu un tub de oxigen tradițional aţi fi înghiţit cu siguranţă apă.
Adevărul este că toate persoanele care au testat masca au fost surprinse prima dată.

7. Cum se poate fixa bine tubul de oxigen de Easybreath® ?

Dacă nu reuşiţi să prindeţi tubul de mască, înseamnă că există nisip depus la nivelul conexiunii între tub şi mască, aproape de îmbinare sau în tubul de oxigen. Această conexiune este realizată milimetric pentru a garanta etanşeitatea perfectă între tub şi mască.
Nu forţaţi în prezenţa nisipului. Clătiţi tubul şi masca, asiguraţi-vă că nu mai este nisip înainte de a relua o nouă tentativă de conectare.

8. De ce se aude un uşor huruit în momentul respirării?

Pentru a Evita aburirea, Easybreath® este prevăzută cu numeroase supape. Atunci când respiraţi, unele supape se deschid, în timp ce altele se închid. Din acest motiv, zgomotul făcut de respiraţie este uşor amplificat. Acelaşi fenomen are loc cu un detentor pentru scuba diving.
Relaxați-vă și respirați natural pe nas pentru a vă bucura pe deplin de minunile de pe fundul mării.

9. De ce iau apă atunci când execut apnee?

Am dezvoltat conceptual Dry top stop water în primul rând pentru a evita ca apa să pătrundă prin tub când marea este agitată, când sunt valuri mari la suprafaţă sau când utilizatorul apleacă prea mult capul înspre înainte. În aceleaşi condiţii, cu un tub de oxigen tradițional, utilizatorul ar putea înghiţi apa intrată în tub, ceea ce se doreşte a fi evit.
Acest sistem Dry top stop water nu funcţionează decât când tubul şi flotorul sunt în poziţie verticală.
Când se realizează apneea, la momentul "plută", când tubul se găseşte în poziţie orizontală, există posibilitatea să pătrundă puţină apă.

10. De ce nu se poate realiza apneea cu Easybreath® ?

Easybreath® a fost concepută pentru plimbarea "palmată" la suprafaţă (snorkeling) care reprezintă 90% din scufundările practicate.
Nu este posibilă realizarea apneei, din mai multe motive:
1) Sistemul Dry top nu funcţionează în poziţia orizontală când se efectuează "pluta".
2) Volumul de aer conţinut în Easybreath® este mult mai important decât cel conţinut într-o mască tradiţională, astfel că de la 1m adâncime presiunea măştii pe faţă devine foarte inconfortabilă.
3) Când se realizează apneea, este imperios necesară decompresia, adică trebuie să vă prindeţi nasul şi să suflaţi uşor înăuntru, ca şi cum v-aţi sufla nasul, pentru a echilibra presiunea urechilor pentru a evita spargerea timpanelor. În cazul Easybreath®, decompresia este imposibilă, întrucât nasul este inaccesibil.

11. Barba este incomodantă?

Da. Etanşeitatea unei măşti este dată de contactul dintre fusta de silicon şi piele. În cazul unei măşti tradiţionale, barba creează micro-spaţii care permit infiltrarea apei.

12. De ce se abureşte masca?

Sistemul exclusiv anti-aburire prin ventilaţie respiratorie este optim în apă având temperatura ≥ 18°.
Este esențială spălarea manuală cu detergent de vase a măştii Easybreath®, după fiecare săptămână de utilizare. De fapt, apa sărată şi soarele fac ca lentila măştii să se murdărească şi să fixeze aburul.

13. La ce serveşte supapa din spatele capacului alb de la baza măştii?

Această supapă permite evacuarea apei infiltrate la interior, fără să fie nevoie să scoateţi masca. Dacă a intrat puţină apă, ridicaţi capacul şi apa va curge automat prin această supapă.

14. De ce cureaua nu mai strânge?

Dacă, cureaua nu mai strânge, este deoarece nu este trecută prin banda elastică care se găseşte de-a lungul curelei. Regăsiţi această explicaţie în videoclipul din partea de jos a paginii.

15. De ce masca este voluminoasă?

Primul motiv este că o mască mare care cuprinde întreaga faţă este singurul răspuns eficient care permite garantarea promisiunii Easybreath®: Pentru a vedea la 180° şi pentru a respira sub apă la fel ca şi pe pământ.
Al doilea motiv este că Easybreath® răspunde numeroaselor norme, precum cele ce ţin de tuburile de oxigen şi de efortul respirator. Dimensiunile tubului de oxigen şi ale cadrului alb răspund acestei reglementări (standardul EN 1972).

16. De ce tubul de oxigen al Easybreath® nu este mai lung ?

Contrar a ceea ce multe persoane îşi imaginează, tubul măştii Easybreath® iese mai mult în afara apei decât un tub tradiţional. Un tub tradițional pare mai lung deoarece porneşte din gură, şi nu din vârful capului ca la masca Easybreath®.
Dacă încercaţi să respiraţi printr-un tub, apoi printr-un furtun de grădină, veţi înţelege că, cu cât lungimea tubului este mai mare, cu atât este mai greu să respiraţi.
Pentru a garanta un efort respirator conform normelor în vigoare, nu putem proiecta un tub mai lung.

17. Când se va scoate pe piaţă mărimea junior (mărimea XS)?

Mărimea junior va fi disponibilă din iunie 2015.

18. De ce nu se poate folosi masca Easybreath® la antrenamentele de nataţie ?

În momentul practicării nataţiei, efortul este mult mai intens decât la snorkeling, tot la fel cum alergatul presupune un efort mai susţinut decât mersul pe jos. Un antrenament de nataţie va necesita o nevoie de oxigen importantă, iar corpul va solicita automat respiraţia intensivă pe gură. În acel moment, efortul respirator cu Easybreath® va fi extrem de incomod.

19. Cât timp durează rezerva de aer a măştii Easybreath® ?

Easybreath nu conţine rezerve de aer. Aerul conţinut în volumul măştii nu permite inspiraţia, tubul de oxigen este cel care joacă acest rol.

20. Cum fixaţi bine masca Easybreath® de mărime XS şi S/M ?

Pentru a pune masca de mărime XS și S / M, este important să se poziționeze bărbia în interiorul măștii.
Această secţiune de Întrebări frecvente a fost realizată datorită feedback-ului utilizatorilor Easybreath; nu ezitaţi să îmi transmiteţi toate comentariile sau întrebările voastre pentru a îmbunătăţi această secţiune şi pentru a împărtăşi experienţa voastră.

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vote
RECOMANDĂRI
Comment choisir la taille de son masque EASYBREATH®

Pentru a profita la maxim de masca EASYBREATH®, este necesar să alegeți o mască a cărei mărime să fie adaptată morfologiei proprii. O mască EASYBREATH® prea mică nu oferă un nivel optim de confort, în timp ce o mască EASYBREATH® prea mare ar putea permite apei să pătrundă în interior, ceea ce reprezintă un inconvenient major.

(5)
HAUT DE PAGE