Pourquoi choisir un kayak gonflable

De ce să alegeţi un caiac gonflabil?

(6)

Zilele călduroase au venit, dorinţa de a porni în aventură pe apă vă suscită. Visaţi să porniţi într-o aventură în caiac, cu familia sau prietenii, în deplină libertate, dar aglomeraţia şi dificultatea a transporta un caiac rigid vă par prohibitive? V-aţi gândit la un caiac gonflabil şi la oportunităţile pe care vi le oferă?

kayak gonflable navigation

 

Un caiac uşor de montat, transportat şi depozitat!

Caiacul gonflabil a devenit alternativa ideală pentru exersarea autonomă, în familie, şi în deplină libertate, fără constrângeri logistice. Este echivalentul gonflabil al numeroaselor « sit on top » din plastic (cu aşezare deasupra, barcă cu auto-vidare) care se comercializează pe piaţă.

Însă caiacul gonflabil prezintă numeroase avantaje comparativ cu verişoarele ei din plastic rigid.
·       În primul rând, umflarea, care vă poate părea un moment obositor şi enervant, se face în foarte puţin timp (în 7 minute, mai precis, pentru 1-2 Itiwit 2 bleu) datorită unei pompe de umflat manuală  cu dublă acţionare.

gonflage kayak

 

·      Un alt punct esenţial, transportul nu mai este o grijă! Caiacul încape în portbagajul maşinii dumneavoastră! S-a terminat şi cu sistemul de prindere pe plafon şi cu stresul de a nu pierde barca în timpul călătoriei.

transport kayak gonflable

·      Gândiţi-vă că odată dezumflate şi puse în husă, aceste caiace ocupă un spaţiu minim.

 

 

Bine de ştiut : Este important să lăsaţi caiacul la uscat înainte de pliere, pentru a evita dezvoltarea umezelii şi astfel a-l păstra în condiţii bune o lungă perioadă de timp.

 

 

Caiac gonflabil: Uşor ca pana!

Pe lângă faptul că ocupă puţin spaţiu, caiacul gonflabil este de asemenea mult mai uşor decât majoritatea caiacelor sau canoelor din plastic. Un caiac din polietilenă de două locuri cântăreşte cel puţin 35kg. Pe când cu un caiac gonflabil, nu o să vă mai rupeţi spatele pentru a-l deplasa la locul de îmbarcare. Un Tribord cu două locuri cântăreşte în medie 14kg.
Greutatea uşoară îşi are originea în materialul din care sunt confecţionate aceste caiace. Caiacele sunt confecţionate dintr-o pânză deasă şi foarte rezistentă, aceeaşi care se regăseşte la plute.

 

kayak gonflable debout
 

Datorită acesteia, barca poate fi umflată sub presiune şi astfel devine aproape la fel de rigidă precum cele omologate din material plastic. Prin urmare, nu trebuie să vă faceţi griji în privinţa solidităţii bărcii atunci când navigaţi! Aceste pânze se străpung greu (în caz că se întâmplă, un kit de reparare simplu de utilizat este furnizat în momentul cumpărării).

Confort de navigaţie perfect

Pentru configurarea lor, cu cele 2 tuburi laterale, caiace gonflabile sunt bărci stabile și cu pescaj mic. Acest lucru permite astfel navigarea în ape puţin adânci şi un control mai mare în curent şi o manevrabilitate crescută.
Cu toate acestea, în zilele cu vânt puternic, barca va avea tendinţa de a intra în derivă mai uşor, din cauza greutăţii scăzute. Pentru a combate acest efect, Tribord a prevăzut pe fiecare dintre aceste ambarcaţiuni cârme care permit menţinerea cursului cu mai multă uşurinţă.

 

dérives kayak gonflable

Un alt criteriu decisiv este aspectul economic. Materialele şi tehnologia acestor produce fiind mai puţin costisitoare, preţul de vânzare este net sub cel al ambarcaţiunilor rigide.

Limita de utilizare a caiacelor gonflabile

În raport cu un caiac rigid, capacitatea de primire şi transportare a unui caiac gonflabil este mai mică. Pentru un caiac gonflabil de două locuri, capacitatea de transport este de aproximativ 150 kg de încărcătură, ceea ce este destul de puţin dacă 2 persoane doresc să navigheze şi să încarce şi alte câteva echipamente pentru plimbare.

action kayak gonflable

Cu toate acestea, dacă doriţi să porniţi în aventura cu caiacul gonflabil mai încărcaţi, aveţi posibilitatea de a opta pentru o barcă de talie superioară, precum Itiwit 3 (până la 3 persoane). Capacitatea sa de încărcare atinge 230kg! Veţi avea astfel mai mult loc la bord pentru a lua materiale, dar veţi avea de asemenea posibilitatea de a lua un copil pe locul din mijloc.

 

O altă limitare, dacă sunteţi un împătimit al mării şi al largului, aceste caiace nu posedă omologarea diviziei 240 care vă permite să vă îndepărtaţi de coaste dincolo de zona de 300 de metri.
Pe scurt, în cazul în care caiacul se pretează mai bine practicării unui sport intensiv cu caiacul, amatorii vor fi, în ciuda tuturor aspectelor, seduşi de atuurile propuse de caiacele gonflabile: Practicitate, soliditate şi preţ… Aceste caracteristici vă garantează deja ieşiri extrem de frumoase, singur, în familie sau cu prietenii!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vote
HAUT DE PAGE