Avoir une bonne protection solaire

Cum să vă protejați de soare: care este ghidul corect de protecție solară?


Cum să vă protejați de soare? Vă prezentăm, în cele ce urmează, toate recomandările noastre.

Împreună cu Liga Împotriva Cancerului, am redactat acest ghid de protecție solară pentru ca dumneavoastră să puteți profita de soare în deplină siguranță. Atunci când se apropie vremea să începeți să vă pregătiți valiza pentru primele expuneri la soare, este de asemenea cazul să nu uitați să vă protejați de razele ultraviolete nocive. Fața și corpul dumneavoastră, ca și fața și corpul copiilor dumneavoastră, trebuie să fie protejate în mod eficient pentru a evita leziunile și arsurile solare care pot avea efecte neplăcute.

În cele ce urmează, veți regăsi o sinteză a ghidului de protecție solară intitulat « 10 sfaturi pentru a profita de soare în deplină siguranță », pe care îl puteți descărca gratuit și integral, consultând link-ul următor: Ghid de protecție solară

1. Soarele este indispensabil vieții

O expunere la soare de câteva minute pe zi este suficientă pentru a avea o stare psihică bună și pentru a ne conferi o stare de bine în general. Organismul nostru are nevoie de soare pentru sinteza vitaminei D, care acționează asupra oaselor, ajutând la fixarea calciului și a fosforului. Acest proces este deosebit de important în cazul copiilor.

 

 

2. Care sunt riscurile?


 

După o expunere la soare fără protecție, riscați să suferiți leziuni, arsuri solare sau un proces de îmbătrânire accelerată a pielii, ceea ce poate provoca pete închise sau deschise la culoare, cicatrici mici și albe, sub formă de stea, uscarea pielii, apariția ridurilor și îngroșarea pielii. O arsură solară este o arsură a pielii. Este necesar să tratăm corect arsurile solare. Cereți sfaturi farmacistului dumneavoastră pentru a aplica un tratament adecvat în caz de arsuri solare.

O arsură solară este o arsură a pielii. Este necesar să tratăm corect arsurile solare. Cereți sfaturi farmacistului dumneavoastră pentru a aplica un tratament adecvat în caz de arsuri solare.

 


3. Diferitele tipuri de piele

Anumite persoane sunt mai sensibile la razele ultraviolete decât altele. Fiecare piele este diferită. În funcție de culoare, pielea este mai mult sau mai puțin sensibilă la soare (în funcție de fototip). Oricare ar fi tipul de piele, protecția adecvată depinde de intensitatea razelor ultraviolete, de durata expunerii la soare și de activitatea practicată.

Piele extrem de sensibilă (fototip 1). Pielea este foarte deschisă la culoare, prezentând adesea pistrui. Suferiți foarte ușor arsuri solare și nu vă bronzați niciodată sau vă bronzați foarte greu! Nu trebuie să vă propuneți să vă bronzați. Protejați-vă de soare.
Nu este deloc recomandat să vă expuneți la soare în intervalul 12-16*.
Protecția maximă este indispensabilă: folosiți haine adecvate, pălărie, ochelari de soare și cremă solară cu indice de protecție ridicat (IP 50+).
Piele sensibilă (fototip 2). Pielea este deschisă la culoare, prezentând câteodată pistrui. Suferiți foarte ușor arsuri solare și vă bronzați foarte greu. Nu trebuie să vă propuneți să vă bronzați. Protejați-vă de soare.
Nu este deloc recomandat să vă expuneți la soare în intervalul 12-16*.
Protecția maximă este indispensabilă: folosiți haine adecvate, pălărie, ochelari de soare și cremă de solară cu indice de protecție ridicat (IP 50+).
Piele sensibilă (fototip 3). Pielea este ușor mată. Suferiți rar arsuri solare și vă bronzați ușor.
Este foarte simplu să obțineți un bronz ușor. Totuși, nu este recomandat să vă expuneți la soare în intervalul 12-16* fără a folosi o protecție solară completă: folosiți haine adecvate, pălărie, ochelari de soare și cremă solară cu indice de protecție ridicat (IP 30 și 50).
 
Piele destul de rezistentă (fototip 4 și 5). Pielea este mată spre foarte mată; nu suferiți aproape niciodată arsuri solare și vă bronzați foarte repede.
Tolerați bine soarele. Vă recomandăm să vă expuneți la soare progresiv.
Mai ales în primele zile, evitați să vă expuneți la soare în intervalul 12-16* fără a folosi o protecție solară completă: folosiți haine adecvate, pălărie, ochelari de soare și cremă solară cu factor mediu de protecție (IP 15, 20 și 25).
Pielea de culoare închisă (fototipul 6) este protejată în mod natural de efectele nocive ale soarelui. Totuși, nu uitați să protejați zonele cu piele mai deschisă la culoare (palmele și tălpile). Vă recomandăm să folosiți ochelari de soare.
Tolerați foarte bine soarele. Mai ales în primele zile, evitați să vă expuneți la soare în intervalul 12-16* fără a folosi o protecție solară completă: folosiți haine adecvate, pălărie, ochelari de soare și cremă de protecție solară (IP 6-10).

4. Vă recomandăm să vă expuneți la soare cu moderație
 

Pentru a vă expune la soare în mod optim, vă recomandăm ca expunerea să fie efectuată în mod progresiv. În primele zile, 10 minute sunt suficiente pentru a vă pregăti pielea.
Reduceți la maxim expunerea la soare în cazul copiilor cu vârsta mai mică de 15 ani, deoarece pielea acestora este mai sensibilă decât pielea unui adult. În cazul bebelușilor, singurul sfat de urmat este de a nu-i expune niciodată la soare!Arsurile solare suferite în copilărie și expunerile intermitente și intense la soare cresc riscul de a dezvolta un cancer de piele la vârsta adultă.

 
5. Protejați-vă de soare
 

Oricare ar fi locul în care vă aflați, în oraș, la mare sau la munte, este important să vă protejați de efectele adverse ale soarelui. Pentru a vă proteja de soare, este ideal să vă acoperiți cu haine adecvate, să folosiți o pălărie cu boruri largi și să aplicați cremă de protecție solară pe zonele corpului care sunt expuse la soare.a. Hainele
Cea mai bună protecție împotriva soarelui este, așadar, protecția vestimentară. Purtați haine lungi, largi și care lasă pielea să respire, cum ar fi cămășile cu mâneci lungi și pantalonii din in sau din bumbac.
Atenție! Nu toate materialele textile vă protejează de soare; doar materialele textile cu ochiuri foarte strânse, confecționate în conformitate cu normele europene de protecție solară vă oferă o protecție eficientă. Așadar, vă recomandăm în mod deosebit, atât pentru copii cât și pentru dumneavoastră, tricouri care vă protejează de razele ultraviolete sau topurile de protecție solară, care sunt eficiente chiar și atunci când sunt ude.
b. Pălăria
Pentru o protecție optimă, vă recomandăm pălăriile cu boruri largi care acoperă ceafa și urechile.
c. Ochelarii de soare
Pe malul apei sau la munte, ochii sunt mai expuși la soare, din cauza fenomenului de reverberație. Așadar, este neapărat necesar să vă protejați ochii și să protejați ochii copiilor dumneavoastră. Atenție la culoarea ochelarilor de soare și la categoria lentilelor. Vă recomandăm să consultați Ghidul de protecție solară.
d. Produsele de protecție solară
Cremele de protecție solară trebuie să fie utilizate cu ocazia oricărei expuneri la soare, nu doar atunci când vă aflați la plajă. Crema de protecție solară trebuie să fie aleasă în funcție de fototipul pielii.
 

CATEGORIE INDICE DE PROTECȚIE FOTOTIP
PROTECȚIE REDUSĂ 6, 10 Piele foarte mată
PROTECȚIE MEDIE 15, 20, 25 Piele destul de sensibilă
PROTECȚIE RIDICATĂ 30, 50 Piele sensibilă
PROTECȚIE FOARTE RIDICATĂ 50+ Piele foarte sensibilă

 

Atenție! Avem cu toții tendința de a aplica un strat de cremă mai subțire decât cel folosit în laborator; din acest motiv, nu ezitați să folosiți un produs cu indice de protecție ridicat.
Nu uitați să protejați copiii de soare: pielea bebelușilor și a copiilor este mai sensibilă. Aceasta este mai fină decât pielea adulților; celulele pielii nu au capacitatea de regenerare, pentru a face față arsurilor solare repetate.

6. Atenție la ideile preconcepute


- Toată lumea poate să se bronzeze?
- Orele cele mai călduroase ale zile sunt cele mai periculoase?
- Trebuie să mă mai protejez de soare dacă sunt deja bronzat?
- Crema de protecție solară permite o expunere mai îndelungată la soare?
- Scăldatul mă protejează de riscul de a suferi arsuri solare?
- O haină udă mă protejează de soare la fel de bine ca o haină uscată?
- Persoanele cu pielea mată sau foarte mată mai au nevoie să se protejeze de soare?7. Feriți-vă de următoarele situații
 


Soarele la zenit (intervalul 12-16)
Fenomenul de reverberație
Nori, vânt și răcoare
Altitudine


 
8. Pregătirile inutile înainte de expunerea la soare


- Ședințele de expunere la raze ultraviolete
Ședințele de expunere la razele ultraviolete nu pregătesc pielea pentru soare, deși se crede acest lucru. Acest tip de expunere crește chiar efectul cancerigen al expunerilor prelungite la soare.

- Produsele autobronzante:
Produsele autobronzante acționează doar pe celulele moarte ale stratului cornos al pielii, ceea ce explică acțiunea limitată a acestora, de 4-6 zile.

- Produsele care accelerează bronzarea:
Anumite uleiuri pe bază de Monoi sau lubrifiantul pe bază de ulei mineral rafinat nu au filtru de protecție solară și intensifică efectele nocive ale soarelui.
- Suplimentele alimentare:
Suplimentele alimentare nu protejează pielea de razele ultraviolete și nu înlocuiesc consumul de fructe și legume de sezon.Atenție la medicamente, deodorante și parfumuri!
Acestea pot provoca alergii, pot determina fotosensibilizarea sau pot provoca arsuri grave după o expunere la soare.

9. Luați-vă toate măsurile de precauție
 

 Beți multă apă!
- Adoptați un regim alimentar echilibrat!
- Vitaminele vă dinamizează!
- Alegeți alimente variate și colorate, bogate în betacaroten!
- Consumați cocktailuri din fructe pentru a avea o piele de piersică!Descoperiți toate detaliile, consultând linkul următor: Ghid de protecție solară

 
10. Verificați regulat alunițele


Analizați pielea în mod periodic:
Rănile, coșurile, cojițele sau chiar alunițele trebuie să fie controlate cu atenție. Orice modificare persistentă la nivelul pielii trebuie să vă determine să mergeți la dermatolog.
Persoanele cu piele de fototip 1 și 2 și persoanele a căror piele prezintă numeroase alunițe trebuie să fie verificate periodic de un medic.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vote
HAUT DE PAGE