Cum să alegeți vesta de salvare potrivită?

(1)

1 Cunoașterea diferitelor tipuri de veste de salvare

Vesta de salvare  nu trebuie confundată cu vesta de plutire. Vestele de plutire ajută doar la menținerea flotabilității și sunt folosite doar de persoanele care știu să înoate, în timp ce vestele de salvare permit întoarcerea utilizatorului pe spate, astfel încât să poată respira, în cazul în care se află în stare de inconștiență.
Există două tipuri de veste de salvare: vestele din spumă și vestele gonflabile.
Cele două tipuri sunt la fel de eficiente, dar vesta gonflabilă este recomandată pentru a fi folosită în mod periodic, deoarece oferă o libertate mare de mișcare.

Vesta de salvare trebuie să fie purtată pentru a fi utilă (nu o lăsați pe fundul bărcii)!
Pentru siguranța dumneavoastră, purtați obligatoriu vesta de salvare PESTE jacheta de navigație și PESTE ham.

 

2 Normele de securitate CE

Fiecare vestă de salvare comercializată în Europa trebuie să respecte normele în vigoare și trebuie să aibă inscripționată marca CE, ceea ce atestă că a fost testată și aprobată.
Normele atestă cel puțin flotabilitatea, care este indicată în Newtoni (N), precum și posibilitatea ca o persoană aflată în stare de inconștiență și care poartă vesta să se întoarcă pe spate și să fie menținută la nivelul apei (astfel încât căile respiratorii să fie libere).
Aceste veste de salvare sunt concepute în conformitate cu norma ISO 12402, adaptată în funcție de nivelul de flotabilitate:
- 12402-4 pentru 100 N
- 12402-3 pentru 150 N
- 12402-2 pentru 275 N

    
Trebuie să știți: 10 Newtoni corespund la 1,01 kg de forță de flotabilitate.

Cum să alegeți vesta de salvare potrivită?

Tipuri de veste omologate

vestă de salvare din spumă 100 Newtoni vestă de salvare din spumă 150 Newtoni vestă autogonflabilă 150 Newtoni

Caracteristicile vestelor de salvare:

Pentru a asigura întoarcerea unei persoane aflate în stare de inconștiență, vestele de salvare au o formă cu volum asimetric; una dintre părți are mai multă spumă (sau mai mult aer) prin comparație cu cealaltă parte

 

Comment choisir son gilet de sauvetage

 

3- Alegerea vestei de salvare

Alegeți vesta de salvare în funcție de greutatea dumneavoastră; o vestă de mărime nepotrivită ar putea avea o eficiență redusă.

 

Comment choisir son gilet de sauvetage

 

 

4- Vesta de salvare din spumă

Vesta din spumă este la fel de eficientă ca o vestă gonflabilă. Există numeroase mărci care se diferențiază prin sistemul de prindere.
Modelele « primul preț », care se aseamănă cu niște blocuri dreptunghiulare din spumă, respectă normele, fără a avea însă o formă adaptată mișcărilor sportivului.
Vestele de salvare TRIBORD propun, începând cu produsele de prim preț, o ergonomie concepută pentru sportul cu vele (vă invităm să descoperiți pagina noastră cu produse noi pe SECUFIT).

5- Vesta de salvare gonflabilă

Vestele gonflabile includ un cartuș de CO2, care permite umflarea vestei în mai puțin de 10 secunde, după o percuție manuală sau automată.
Nu vă recomandăm să folosiți veste manuale, deoarece considerăm că acestea sunt periculoase în cazul unei persoane aflate în stare de inconștiență care cade în apă.
Avantajul cel mai important al vestei autogonflabile este dimensiunea redusă a acesteia, care vă permite o mare libertate de mișcare.

Diferitele modele:

Comment choisir son gilet de sauvetage

Trebuie să știți: un ajutaj bucal, prezent în cazul tuturor vestelor, vă permite să umflați camera de aer cu gura și vă ajută, de asemenea, sa dezumflați vesta după folosire.

6- Echipamentul de facilitare a identificării, obligatoriu pe vesta dumneavoastră

- Un fluier, fixat astfel încât să poată fi folosit cu ușurință
- Pentru a crește șansele de identificare, este obligatorie prezența benzilor reflectorizante.

7- Echipament suplimentar de siguranță

Puteți să beneficiați de un nivel de siguranță sporit:
- Adăugând vestei o sursă luminoasă electrică și (sau) chimică (bețe luminoase chimioluminescente), fixată în mod permanent, capabilă să lumineze timp de douăsprezece ore.
- Folosind un ham și coarda acestuia, îndeosebi atunci când condițiile de practică sunt dificile, atunci când navigați pe timp de noapte și/sau în mod solitar. În cazul anumitor modele, hamul este integrat. Acest set vă permite să rămâneți în permanență agățat de barcă. (Atenție! Nu folosiți setul drept ham pentru vânătoare, pentru a urca în vârful catargului!)

8- Recomandări de întreținere a vestei de salvare:

Vestele de salvare au o durată de viață limitată; acestea suferă numeroase agresiuni (acțiunea razelor ultraviolete, a sării de mare, abraziune, compresie…).
Așadar, pentru a crește durata de viață a vestei de salvare, trebuie să o clătiți după fiecare utilizare, apoi să o uscați rapid.

În cazul modelelor gonflabile, trebuie să demontați sistemul de umflare, să clătiți și să uscați vesta, apoi să montați la loc sistemul de umflare.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vote
HAUT DE PAGE