Choisir la taille de sa planche de surf

CUM SĂ ALEGEŢI MĂRIMEA PLĂCII DE SURF

(4)

CUM SĂ ALEGEŢI O PLACĂ DE SURF DE MĂRIME POTRIVITĂ:

Nu mai căutaţi, deoarece nu veţi găsi niciodată PLACA de care aveţi nevoie, ci PLĂCI adaptate pentru dumneavoastră, în funcţie de condiţii. Există numeroase criterii pentru a alege și a vă perfecţiona alegerea plăcii de surf de mărimea potrivită; « arta » de a alege o placă de surf nu este la îndemâna oricui. Mai întâi, trebuie să aveţi în vedere greutatea corporală, nivelul de experienţă și locul de practicare.

Comment choisir la taille de sa planche de surf

 

GREUTATEA CORPORALĂ ȘI NIVELUL DE EXPERIENŢĂ

Mai întâi, adresaţi-vă aceste întrebări:

1. CARE ESTE NIVELUL MEU DE PRACTICĂ ÎN SURF: DEBUTANT? INTERMEDIAR? AVANSAT?
2.  CU CE FRECVENŢĂ FAC SURF SAU DORESC SĂ FAC SURF: ÎN FIECARE ZI? ÎN FIECARE SĂPTĂMÂNĂ? ÎN FIECARE LUNĂ? DOAR VARA?
3. CE MĂ MOTIVEAZĂ PENTRU A MERGE SĂ FAC SURF : SUNT PREGĂTIT SĂ ÎNFRUNT VREMEA NEFAVORABILĂ PENTRU A FACE PROGRESE? DORESC SĂ POT SĂ MĂ RIDIC ȘI SĂ URMEZ VALURILE? ÎMI PROPUN SĂ FAC SURF CA UN PROFESIONIST?
4. CARE ESTE CONDIŢIA MEA FIZICĂ: PRACTIC UN SPORT/MAI MULTE SPORTURI ÎN AFARĂ DE SURF (FOOTING, SPORTURI DE ECHIPĂ, ALTELE…)
5. CARE ESTE GREUTATEA MEA CORPORALĂ: GABARIT MIC, GABARIT MARE?
 

Cu ajutorul acestor răspunsuri, veţi stabili care este nivelul dumneavoastră de experiență; acum, vă vom arăta cum să alegeți o placă de surf de mărime potrivită !

MORFOLOGIA UNEI PLĂCI DE SURF

Ce este Outline-ul în cazul unei plăci de surf?

Outline-ul  (conturul, în română) corespunde formei generale a plăcii.

Acesta va defini laturile (măsurile). Acestea vor fi stabilite la 90% și vor fi exprimate în picioare/inch; este vorba despre unităţi de măsură anglo-saxone. Armonia plăcii de surf va fi dată de echilibrul dintre  lungimea, lăţimea și grosimea acesteia.

CUM SĂ ALEGEŢI MĂRIMEA PLĂCII DE SURF

 

 

« Rocker-ul » :

Este vorba despre curba care conferă forma de « banană » plăcii de surf (văzută din laterală).

O placă de surf care are un rocker redus (care este plată) este mai rapidă, deoarece va avea mai multă flotabilitate la vâslire, contribuie la o mai bună pornire pe valurile mici, dar este mai dificil de întors.

O placă de surf cu un rocker mare este mai manevrabilă și vă permite o pornire mai bună pe valurile mari și puternice.

O placă de surf îngustă  și  lungă cu rocker este concepută pentru valurile mari și puternice (o placă tip gun, de exemplu).  

În timp ce, o placă de surf lată  și scurtă cu rocker redus, va fi folosită în cazul valurilor mici, mai puţin puternice, la nivel debutant.
 
Pentru a debuta în acest sport, vă recomandăm să alegeţi o placă de surf cu dimensiunile cuprinse între: 2,20 m (7'2) și 2,60 m (8'6). Acestea sunt denumite plăci Malibu sau plăci lungi (începând de la 2,74 m = 9').

 

Comment choisir la taille de sa planche de surf

 

Alegeţi o placă de surf care plutește (cu volum), care este accesibilă,groasă, lată  și cu rocker redus, pentru a avea parte de senzaţii minunate de alunecare pe valuri!

GHIDUL MĂRIMILOR PLĂCILOR DE SURF:

Mărimea unei plăci pentru surf este exprimată, cel mai adesea, în picioare/inch; aveţi mai jos un tabel de conversie: picioare/inch-metru/centimetru
1 inch = 2,54 centimetri

12 inch = 1 picior  și anume 30,48 centimetri

Spre exemplu, o placă scurtă pentru surf are 5’11 = 180,34 centimetri
De reţinut: Alegeți plăcile de surf din spumă; acestea vă vor ajuta să debutați în surf în deplină siguranță, fără a neglija performanța.

CUM SĂ ALEGEŢI MĂRIMEA PLĂCII DE SURF

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vote
RECOMANDĂRI
Faire vos premières manœuvres en surf

Citind acest articol, veți fi cum nu se poate mai pregătit în efectuarea manevrelor de surf, veți ști cum să le executați pentru a promova o etapă în surf şi a deveni astfel SURFERUL verii!

HAUT DE PAGE