Pălărie Ozean 900 Negru

Ref :
8223141
AVANTAJ PRODUS
Pălărie impermeabilă şi respirantă! Asigură protecţie împotriva vântului. Protejează de vânt.

beneficii utilizator

Impermeabilitate
Testată în condiţii de averse (450m²L/H) > 24h. > 20000mm. Cusături etanşe.
Respirabilitate
Materialul respirant favorizează eliminarea transpiraţiei capului.RET* =12.
Utilizare ușoară
Circumferinţă reglabilă. Şnur de strângere pentru stabilitate optimă.
Hidrofobie
Tratamentul aplicat materialului permite alunecarea apei pe suprafaţa acestuia.
Rezistenţă la apă sărată
Tratamentul special împiedică apariţia fenomenului de hidroliză.
Protecție vânt
Membrana respirantă protejează împotriva vântului şi asigură confort termic.

CARACTERISTICILE SALE

Compoziție
Material principal : 100.0% Poliamidă Căptuşeala principală : 100.0% Poliester
Conceput pentru
a proteja de frig, ploaie şi vânt în timpul navigării în largul mării (nivel intensiv).
Garanție
2 ani

RECOMANDĂRI

Sfaturi de întreținere
A se spăla automat la 30° C. Uscarea automată, folosind program pentru materiale sintetice, permite reactivarea capacităţii de respingere a apei.
Depozitare Sfaturi
Depozitaţi la loc uscat.

INFORMAŢII COMPLEMENTARE

Ce este impermeabilitatea unui material?
Reprezintă rezistenţa materialului la pătrunderea apei. Se măsoară prin efectuarea unor teste folosind apă sub presiune. Ştiind că presiunea medie a ploii variază între 1000 mm şi 2000 mm, un material este considerat impermeabil începând cu 2000 mm. Produsele noastre rezistă la o presiune între 2000 şi 10000mm. Prin urmare, sunt produse impermeabile, ideale chiar şi pentru condiţii meteorologice extreme (produsele din gama ).
Ce este testul de impermeabilitate, numit şi test aversă?
Test ce supune produsul la o cantitate de apă, reproducând diferite condiţii climatice. Toate produsele noastre sunt validate ca fiind 100% impermeabile, în urma unui test de >4 ore care simulează o aversă de 100L/H/m² - 450L/H/m², în funcţie de utilizarea produsului. Recordul mondial pentru precipitaţii (174L/h/m² în 4 ore şi 30 de minute) din SUA, nu a mai fost egalat din 1942 (National oceanic and atmospheric administration, USDC). Când plouă la Paris cad, în medie, 2L/H/m² (www.Paris.fr).
Ce sunt cusăturile etanşe sau benzile de închidere etanşă?
Sunt cusături etanşe sau etanşeizate prin benzi impermeabile şi termolipite. Situate în spatele cusăturilor, aceste benzi sunt indispensabile pentru impermeabilitatea produsului, deoarece împiedică pătrunderea apei prin absorbţie şi/sau prin trecerea prin orificiile cusăturilor.
Ce este o membrană cu strat protector, impermeabilă şi respirantă?
Membrana elimină transpiraţia în etape. Materialul absoarbe transpiraţia până la saturare, apoi o evacuează, datorită diferenţei de presiune între interiorul vestei şi mediul exterior. Cel mai mare avantaj al membranei cu strat protector este că nu are pori, prin urmare nu este necesar să o clătiţi abundent cu apă pentru a elimina urmele lăsate de apa sărată. Respirabilitatea rămâne constantă.
Ce este fenomenul de hidroliză?
Fenomenul de hidroliză reprezintă deteriorarea oricărei membrane sau a oricărui strat protector prin acţiunea sării din apa de mare sau din ploaie. Toate membranele şi materialele protectoare Tribord sunt prevăzute cu o tehnologie care împiedică acest fenomen şi asigură păstrarea proprietăţilor de respirabilitate şi impermeabilitate. Astfel, jachetele nu se deteriorează şi rămân respirante şi impermeabile.
Ce este hidrofobia ?
Această funcţionalitate este obţinută prin aplicarea unui material cu tratament hidrofob.Procedeul asigură alunecarea apei pe suprafaţa materialului şi reduce capacitatea acestuia de a o absorbi. Capacitatea de respingere a apei reprezintă alunecarea acesteia pe suprafaţa materialului fără a fi absorbită. Astfel jacheta rămâne confortabilă şi se usucă mai repede.
Ce este respirabilitatea produsului şi indicele RET?
Respirabilitatea unui material reprezintă capacitatea de a elimina transpiraţia. Se poate măsura cu ajutorul indicelui RET (Rezistenţă Evaporativă la Transfer). Cu cât indicele este mai scăzut, cu atât produsul este mai respirant. RET 6 - 12: foarte respirant. RET 12 - 20: respirant. RET peste 20: produsul nu este respirant. Produsele noastre sunt foarte respirante, deoarece au un indice RET cuprins între 7,2 şi 12.
De ce este importantă protecţia împotriva vântului?
Este foarte important să vă protejaţi împotriva vântului deoarece acesta scade temperatura corporală. Conform modelului ''Windchill'' care măsoară temperatura resimţită sub influenţa vântului şi a frigului: pentru o temperatură de 5°C, cu o viteză a vântului de 30km/h, temperatura resimţită va fi de 0°C. Dacă temperatura aerului este de 0°C şi viteza vântului de 30 km/h, temperatura resimţită va fi de - 6°C. Materialele produselor noastre protejează împotriva vântului.
HAUT DE PAGE