Nicolas Capdeville

 

Originar din micuțul oraș Mimizan (Landes), situat la țărmul Oceanului Atlantic, Nicolas Capdeville descoperă bodyboarding-ul cu prilejul unui curs de reeducare, necesar după un accident de motocicletă survenit în anul 1986.

Acesta face o adevărată pasiune pentru acest sport, participă la competiții și devine sportivul francez cel mai celebru în sporturile de alunecare:

- 2 titluri de campion mondial ISA (Asociația Internațională de Surfing), în 1992 și în 2002

- 1 titlu de campion mondial GOB (Organizația Globală a practicanților de Bodyboarding), în 2002/2003

- de 2 ori campion european, în 1993 și în 2002

- de 6 ori campion al Franței.

- câștigător al Cupei Franței pentru Bodyboarding, în anul 2011

 

După această carieră sportivă îndelungată, Nicolas decide să împărtășească cu alții experiența și cunoștințele dobândite în domeniul sporturilor de alunecare, prin intermediul sistemului de învățământ. Astfel, în mod natural, acesta creează în anul 1999 școala de surf și bodyboarding din Mimizan (Academia de Surf din Mimizan), cu scopul de a-i ajuta pe alții să descopere și să împărtășească bucuria oferită de sporturile de alunecare. Acesta dorește de asemenea să se implice în dezvoltarea produselor pentru bodyboarding; astfel, începe colaborarea cu Tribord în anul 2003. De atunci, el ajută echipele de concepere a mărcii situate în Hendaye, în apropierea orașului Mimizan, oferindu-le feedback-ul său prețios, astfel încât fiecare produs să fie adaptat așteptărilor practicanților de bodyboarding; de asemenea, acesta colaborează cu compania Tribord pentru ca orice persoană să poată descoperi senzațiile benefice ale acestui sport de alunecare care este din ce în ce mai popular. Acesta revine în mediul competițional în 2011, obținând un anume succes, deoarece câștigă Cupa Franței în Bodyboarding. Acesta a fost doar începutul! În 2012, el participă din nou la Turul lumii IBA, deși avea vârsta de 40 de ani, pentru a intra în competiție cu noua generație de practicanți profesioniști de bodyboarding. Cu această ocazie, acesta dezvoltă, împreună cu echipele Tribord, placa de bodyboarding 900 pro, utilizând un model de serie la fiecare etapă, pentru a practica în cele mai frumoase locuri din lume.