E.V.I

 

 

Provenind dintr-o familie de munteni și de jucători de pelotă din regiunea bască, Amaïur Alfaro a ales oceanul ca spațiu de expresie a faptului că este diferit și că este înzestrat cu talent.

El descoperă sportul cu vele la vârsta de 8 ani, în golful Socoa, la Saint Jean de Luz, prin intermediul cursurilor de inițiere pentru copii. De atunci, a încercat să-și însușească tainele acestui spațiu nesfârșit, oceanul, care a devenit terenul său de joc, în buna tradiție a marinarilor basci care au marcat istoria spațiului său de proveniență.

La vârsta de 17 ani, devine instructor în sportul cu vele. Foarte rapid, obține rezultate notabile la regatele locale din Regiunea Bască, ceea ce îl motivează, progresiv, să pornească în cucerirea oceanelor.

Astfel, se înscrie succesiv la toate tipurile de concursuri, pentru a înregistra, în anul 2000, prima traversare a Oceanului Atlantic, în cadrul unei competiții (Transat AG2R). Urmează cinci participări consecutive la prestigiosul concurs « La Solitaire du Figaro » (2001 - 2005).

În anul 2008, Amaiur îl întâlnește pe Lalou Roucayrol. Timp de 2 ani, Lalou, originar din Medoc (ex-skipper pe trimaranul Băncii Populare), îl face propriul său tactician în timpul competițiilor pentru câștigarea trofeelor cu barca multi-cocă. Împreună, pleacă în cucerirea podiumului cu prilejul competiției « la transat jacques vabre ». Misiune îndeplinită în luna decembrie 2009, atunci când au obținut locul al treilea la sosirea în Costa Rica.

Întâlnirea dintre acest skipper basc și Tribord era inevitabilă, deoarece aceștia erau vecini în portul Hendaye, și, mai ales, deoarece acesta depune eforturi zi de zi pentru a dezvălui tuturor pasiunea sa, în cadrul școlii sale de navigare cu vele. Amaïur împărtășește experiența sa de skipper oceanic echipelor de concepere ale companiei Tribord în timpul etapelor de dezvoltare a gamei de produse destinate ambarcațiunilor rezidențiale cu vele și testelor efectuate în condiții extreme. De asemenea, parteneriatul pe care l-am creat cu Școala sa Internațională de Navigare cu Vele ne permite să testăm zi de zi toate produsele din gamă aflate în uz, de la produsele de prim preț, până la produsele de top.