Combinezon Surf 900 Neopren 5/4/3 mm Gri Damă

Ref :
8329503
AVANTAJ PRODUS
Combinezon ușor de îmbrăcat, ce asigură libertate de mișcare, chiar și în apa rece ! Mai mult sport, mai puţină oboseală !

beneficii utilizator

Utilizare
Fermoar la spate, pentru o utilizare mai ușoară.Fermoar lung.
Libertate de mișcare
Neopren foarte flexibil.Cusături extensible. Croială ergonomică.
Etanşeitate
Neopren 5/4/3mm, cusut/ lipit/galonat. Guler. Se poate ajusta.
Reducerea frecărilor
Material fin la subraț.Interior neted guler. Guler confortabil.
Protecție vânt
Zone din neopren neted în zona bustului (burtă și spate).
Viteza de uscare
Cusături interioare pieptănate, ce asigură uscarea rapidă.

CARACTERISTICILE SALE

Gen
Damă.
Tip
Costum integral.
Temperatură apă
12°-17°C.
Densitate
5, 4 și 3 mm.
Asamblare
Lipit/ Cusut.
Tip închidere
Fermoar la spate.
Compoziție
Spumă : 100.0% Neopren Căptuşeală : 100.0% Poliamidă
Tests
Produs conceput şi testat de echipele noastre din Hendaye (Franţa). Materialele folosite pentru acest produs sunt testate în laborator pentru a garanta cea mai bună calitate și durabilitate.
Conceput pentru
surf și bodyboard, în apă rece, între 12°C și 17°C. Durată: până la 3 h.
Garanție
2 ani

RECOMANDĂRI

Sfaturi de întreținere
A se clăti cu apă dulce. A nu se usca la soare, deoarece materialul din neopren se uzează mai rapid.
Depozitare Sfaturi
A se păstra într-un loc uscat şi aerisit. A nu se lăsa în aproprierea surselor de căldură. A se clăti cu apă curată după fiecare utilizare. A nu se lăsa la uscat la soare. A nu se spăla automat.
Restricții de utilizare
Între 12° şi 17°C. Activitate de până la 3h.

INFORMAŢII COMPLEMENTARE

Alegerea combinezonului (Partea 1)
Primul criteriu de alegere a combinezonului de surf este temperatura apei. Temperatura apei variază în funcție de loc și de anotimp. Asigurați-vă dacă temperatura apei în locul de practicare corespunde cu temperatura preconizată: Apă caldă, cu temperatura mai mare de 20°C. Apă temperată, cu temperatura între 17- 22°C. Apă rece, cu temperatura între 12 -17°C. Apă foarte rece, cu temperatura între 7-12°C. Consultați site-ul seatemperature.org pentru a cunoaște temperatura locului vizat.
Alegerea combinezonului (Partea a 2-a )
Al doilea criteriu de luat în considerare este durata. Dacă sportul durează mai puțin de o oră, modelele 100 vor fi potrivite. Pentru practică de până la 2 h, se recomandă modelele 500 și pentru practică de până la 3h-modelele 900. În comparație cu modelele 100, cele 500 sunt mai călduroase (+etanșe), limitează mai bine oboseala (+libertate de mișcare) și iritațiile. La fel și pentru modelele 900 în raport cu cele 500.
Alegerea corectă a mărimii
Pentru confort, este necesară alegerea corectă a mărimii. Un combinezon de surf trebuie să fie fix pe corp și să nu existe niciun pliu vizibil. Uscat, este normal să se simtă strâns, dar această senzație dispare odată ce este udat. Dacă alegeți un combinezon prea mare, se formează pliuri și o să apară iritații. Izolația termică va fi și ea redusă. Probați combinezonul înainte de achiziționare.
Neoprenul: cum funcționează ?
În contact cu apa, costumul are două caracteristici: 1. Apa din jur se încălzește progresiv. 2. Schimbările de tempereatură se reduc. Costumul și apa de pe el formează un strat protector.
Materiale
Costum compus din 100% neopren foarte extensibil, ce garantează izolare termică și flexibilitate. Neoprenul este dublat cu material textil poliamidă, pentru rezistență mai mare la abraziune. Densitatea neoprenului:5, 4 și 3 mm. Neoprenul este compus din spumă de elastomer, cu celule închise (policloropren) și conține bule de azot ce au proprietăți de izolare. Flexibilitatea este asigurată de extensbilitatea spumei și materialului textil.
Guler
Detaliile de la guler au fost studiate pentru a limita iritațiile. În funcție de sensibilitatea personală, sub combinezon se poate purta un top UV, pentru a limita riscul apariției iritațiilor. Pentru utilizare îndelungată, se recomandă aplicarea unei creme grase în zonele de frecare (coate, subraț, genunchi).
Închidere la spate
Am ales închidere la spate pentru acest model deoarece este cea mai potrivită pentru conformația feminină. Gulerul garantează etanșeitate maximă.
Îmbinare etanșă
Asamblare cusut/ lipit, pentru a garanta etanșeitate și rezistență. Cusătura este "oarbă" : firul nu pătrunde în întregime în material, ceea ce împiedică pătrunderea apei. Absența firului din interior reduce iritațiile. Zone interioare de confort și întărituri sunt poziționate în zonele sensibile. Pentru a întări etanșeitatea și rezistența îmbinărilor, costumul a fost întărit în interior.
Libertate optimă de mişcare
Gama de costume 900 pentru damă de la Tribord dispune de o croială și materiale speciale pentru libertate de mișcare în timpul Practicarerii. Costum din neopren foarte extensibil. Cusăturile sunt extensibile.
Protecție vânt
Am adăugat o planșă anti-vânt la nivelul bustului (material ”Fine Mesh”), pentru a reduce disconfortul la vânt pentru surf, bodyboard, windsurfing sau kitesurf. Materialul îmbunătățește confortul termic al costumului.
Uscare rapidă
Costumul dispune de interior laminat, nou, pieptănat. Asigură greutate minimă în apă și uscare foarte rapidă. Pentru a nu da naștere fenomenului de capilaritate la nivelul extremităților, această căptușeală este poziționată pe trunchi și coapse (până la genunchi).
Buzunar pentru chei
Buzunar pentru chei în interior, la nivelul gambei.
Cu accesoriile termice păstrați temperatura corpului mai mult timp.Fiecare panoplie corespunde unei temperaturi.
În apă, cea mai mare parte a căldurii corporale se pierde pe la extremități (mâini, picioare, cap). De aceea, se recomandă utilizarea următoarelor accesorii: - în apă caldă și temperată (>17°C) => botoși din neopren. - în apă rece (12 - 17°C) : cizmulițe și mănuși. - în apă foarte rece (7 - 12°C) : cizmulițe, mănuși, cagulă și top cagulă. Toate accesoriile din neopren se regăsesc pe decathlon.ro.
Ideal pentru practicarea mai multor sporturi nautice
Costumele sunt concepute pentru surf la nivel intensiv. Produs compatibil cu alte sporturi acvatice, ca: kitesurf, navigație, wakeboard, schi nautic, mers activ pe apă sau SUP (stand-up paddle).
HAUT DE PAGE