Combinezon Surf 100 Neopren 4/3 mm Copii

Ref :
8329504
AVANTAJ PRODUS
Costum de surf uşor de îmbrăcat !Ideal pentru practicarea de sporturi nautice pe toată perioada anului !

beneficii utilizator

Utilizare
Se închide la spate și la glezne, pentru o utilizare mai ușoară.
Libertate de mișcare
Croiala oferă libertate de mişcare braţelor. Cusături extensibile.
Etanşeitate
Neopren 4 3mm.Cusături lipite.Clapă sub fermoar.Închidere guler.Se poate ajusta.
Reducerea frecărilor
Interior neted guler.Fără cusături sub brațe.Întărituri la nivelul genunchilor.
Viteza de uscare
Material sintetic dublu.

CARACTERISTICILE SALE

Compoziție
Spumă : 100.0% Neopren Căptuşeală : 100.0% Poliamidă
Tests
Produs conceput şi testat de echipele noastre din Hendaye (Franţa). Materialele folosite pentru acest produs sunt testate în laborator pentru a garanta cea mai bună calitate și durabilitate.
Conceput pentru
surf și bodyboard, în apă rece, între 12°C și 17°C. Durată: până la 1 h.
Garanție
2 ani

RECOMANDĂRI

Sfaturi de întreținere
A se spăla cu apă curată, a nu se spăla automat, a nu se lăsa la soare, pentru că soarele accelerează deteriorarea neoprenului.
Depozitare Sfaturi
A se păstra într-un loc uscat şi aerisit. A nu se lăsa în aproprierea surselor de căldură. A se clăti cu apă curată după fiecare utilizare. A nu se lăsa la uscat la soare. A nu se spăla automat.
Restricții de utilizare
Între 12° şi 17°C. Activitate de până la 1h.

INFORMAŢII COMPLEMENTARE

Alegerea combinezonului (Partea 1)
Primul criteriu de alegere a combinezonului de surf este temperatura apei. Temperatura apei variază în funcție de loc și de anotimp. Asigurați-vă dacă temperatura apei în locul de practicare corespunde cu temperatura preconizată: Apă caldă, cu temperatura mai mare de 20°C. Apă temperată, cu temperatura între 17- 22°C. Apă rece, cu temperatura între 12 -17°C. Apă foarte rece, cu temperatura între 7-12°C. Consultați site-ul seatemperature.org pentru a cunoaște temperatura locului vizat.
Alegerea combinezonului (Partea a 2-a )
Al doilea criteriu de luat în considerare este durata. Dacă sportul durează mai puțin de o oră, modelele 100 vor fi potrivite. Pentru practică de până la 2 h, se recomandă modelele 500 și pentru practică de până la 3h-modelele 900. În comparație cu modelele 100, cele 500 sunt mai călduroase (+etanșe), limitează mai bine oboseala (+libertate de mișcare) și iritațiile. La fel și pentru modelele 900 în raport cu cele 500. NB : modelele 900 sunt ușor de îmbrăcat.
Alegerea corectă a mărimii
Pentru confort, este necesară alegerea corectă a mărimii. Un combinezon de surf trebuie să fie fix pe corp și să nu existe niciun pliu vizibil. Uscat, este normal să se simtă strâns, dar această senzație dispare odată ce este udat. Dacă alegeți un combinezon prea mare, se formează pliuri și o să apară iritații. Izolația termică va fi și ea redusă. Probați combinezonul înainte de achiziționare.
Cum funcționează neoprenul ?
În contact cu apa, costumul are două caracteristici: 1. Apa din jur se încălzește progresiv. 2. Schimbările de tempereatură se reduc. Costumul și apa de pe el formează un strat protector.
Materiale
Material din neopren ce garantează o izolare termică mai bună. Neoprenul este dublat cu material textil poliamidă, pentru rezistență mai mare la abraziune. Densitatea neoprenului:4 și 3 mm. Neoprenul este compus din spumă de elastomer, cu celule închise (policloropren) și conține bule de azot ce au proprietăți de izolare. Testăm și garantăm calitatea termică a neoprenului.
Guler
Detaliile de la guler au fost studiate pentru a limita iritațiile. În funcție de sensibilitatea personală, sub combinezon se poate purta un top UV, pentru a limita riscul apariției iritațiilor. Pentru utilizare îndelungată, se recomandă aplicarea unei creme grase în zonele de frecare (coate, subraț, genunchi). Se recomandă fixarea corectă în interior a părții de material, pentru a limita riscurile de iritații cu fermoarul și gulerul.
Îmbinare etanșă
Cusăturile sunt lipite pentru a garanta etanșeitate și rezistență. Cusătură ”oarbă”, ceea ce înseamnă că firul nu pătrunde în totalitate neoprenul și împiedică pătrunderea apei. Absența firului din interior reduce iritațiile. Zone interioare de confort și întărituri sunt poziționate în zonele sensibile.
Închidere
Fermoarele noastre și sistemele de închidere sunt testate în laborator pentru a li se verifica rezistența la apă sărată în timp. Se închide la spate, pentru mai mult confort la practicarea sporturilor de alunecare (poziție întinsă pe surf sau bodyboard).
Cursor fermoar
Legislaţia prevede ca la costumele pentru copii fermoarul să aibă un şnur scurt, pentru a evita sugrumarea. Pentru adulţi se poate adăuga un şnur mai lung, în vederea unei mai bune utilizări. Ariciul mic nu permite deschiderea accidentală a fermoarului în timpul purtării.
Croială anti-iritații
Am conceput acest produs cu planșe fără cusături sub brațe, pentru a limita iritațiile provocate de mișcările repetate de vâslire și în sporturile de alunecare.
Cu accesoriile termice păstrați temperatura corpului mai mult timp.Fiecare panoplie corespunde unei temperaturi.
În apă, cea mai mare parte a căldurii corporale se pierde pe la extremități (mâini, picioare, cap). De aceea, se recomandă utilizarea următoarelor accesorii: - în apă caldă și temperată (>17°C) => botoși din neopren. - în apă rece (12 - 17°C) : cizmulițe și mănuși. - în apă foarte rece (7 - 12°C) : cizmulițe, mănuși, cagulă și top cagulă. Toate accesoriile din neopren se regăsesc pe decathlon.ro.
Ideal pentru practicarea mai multor sporturi nautice
Costumele sunt concepute pentru surf la nivel intensiv. Produs compatibil cu alte sporturi acvatice, ca: kitesurf, navigație, wakeboard, schi nautic, mers activ pe apă sau SUP (stand-up paddle).
HAUT DE PAGE